Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З Пагорба Слави у Львові демонтували радянський напис

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/3
З меморіального комплексу «Пагорб Слави» у Львові демонтували ще одну частину радянських символів. Ці елементи передадуть до експозиції львівського музею «Територія терору», - інформує пресслужба ЛМР.

«Ще один крок до очищення від тоталітарних символів і мови у просторі «Пагорб Слави». Це ще не кінець, решта об’єктів цього простору невдовзі спочинуть в музеї. Щоб остаточно дати життя простору – проходимо процедуру аналогічну як по Марсовому полю», – розповіла Наталія Алєксєєва, в. о. начальника управління охорони історичного середовища Львова.

Також керівниця нагадала, що цьогоріч в музей «Територія терору» перемістили чотири скульптурні елементи тоталітарного періоду, 64 таблиці позбулися напису урср та отримали 2 дозволи Міністерства культури на ексгумацію і перенесення братських радянських могил.

Додамо, вчора у селі Ситихів Львівської громади демонтували монумент радянського періоду. А ще раніше пам’ятники радянської епохи демонтували у двох громадах Львівської МТГ – Винниках та Брюховичах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ