Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

З початку року на Львівщині значно зросла вартість освітніх послуг

За останні дев'ять місяців за даними державної служби статистики України у Львівській області найбільше зросли ціни на освіту та на послуги в ресторанах та готелях.

За даними державної служби статистики України з грудня попереднього року до вересня 2023 року на Львівщині найбільше зросли ціни на освіту, близько 17%. Однак тут Львівська область поступається Черкаській та Чернівецьким областям за підвищенням цін на навчання.  

Також значно зросли ціни на послуги в ресторанах та готелях - понад 12%.

Збільшилась значно вартість на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 12,2%. Рекордсменами, за даними держстату, зі зростання цін на комунальні послуги є Херсонська, Запорізька та Одеська області - 17, 16, 17% відповідно.

Вартість продуктів харчування, напоїв, охорони здоров’я, побутової техніки та зв'язку підвищилась на 1% за останніх десять місяців.

Зросли також ціни на алкоголь та тютюнові вироби понад 10%. Найвищі позиції по зростанню цін на алкогольні напої та тютюн посідають   Хмельницька, Тернопільська та Київська області.

Транспорт подорожчав незначною мірою майже по всій країні та найбільше в центральній частині.

Зазначимо, що на Львівщині знизились вартість одягу та взуття - понад 2%. Також впали ціни на відпочинок і культурні послуги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ