Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

З початку року поліція Донеччини розшукала майже 1000 людей

В результаті посилених оперативних заходів за півроку поліцейські Донеччини встановили місцезнаходження 933 людей, з них 308 – безвісти зниклих громадян та 625 – особи, які розшукувалися за скоєння злочинів. Щодня правоохоронці знаходили 1-2 чоловік. Про це Гал-інфо повідомили у відділі комунікації поліції Донецької області.

З початку року у розшук було оголошено 238 зниклих громадян. Поліція Донеччини проводить комплекс заходів щодо пошуку людей. У цьому питанні правоохоронці налагодили співпрацю з представниками Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ), які працюють в зоні АТО. 

На офіційному сайті ГУНП в Донецькій області у прямому доступі є відповідна база зниклих осіб.

Усе це дозволило пришвидшити пошуки людей. Так, лише за останні 10 днів встановлено місце знаходження 16 громадян.

Незважаючи на те, що у поліцейських немає доступу до захоплених міст, з початку цього року лише слов'янські правоохоронці розшукали 5 осіб, зниклих в «республіці».

Найбільшу увагу поліцейські приділяли розшуку дітей. Протягом півроку поліцією розшукувалося 208 дітей, 91,8 % з них були розшукані протягом доби та повернуті додому цілими та неушкодженими. Поліцейським вдалося врятувати від небезпеки 191 дитину.

Зараз не розшуканими залишаються 1533 особи, більше половини з них – зникли на окупованій території у 2014-2015 роках. Поліцейським належить встановити долю 1207 чоловіків, 326 жінок та 17 дітей.

Розшук злочинців. За 6 місяців поточного року у розшук було оголошено 886 осіб, які скоїли злочини та намагалися уникнути відповідальності. В результаті оперативних спецзаходів на сьогодні розшукано 625 зловмисників, серед них - 26 бойовиків.

Дієвим засобом розшуку злочинців є мережа блокпостів. За півроку завдяки стоп-контролю, який займає кілька хвилин, правоохоронцям вдалося затримати 68 злочинців, які перебували у розшуку, у тому числі за тяжкі та особливо тяжкі злочини. Тільки на блокпості у Костянтинівці було зупинено18 осіб, які переховувались від закону.

На цей час у розшуку перебувають 5 167 осіб, які скоїли злочини на території Донеччини, включаючи тимчасово окуповану територію, з них понад 1000 – учасники незаконних збройних формувань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ