Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

З Польщі тварини мігрують в українські ліси і звідти не повертаються, – полювання у заповідниках недопустиме

Львівська обласна рада звернеться до Верховної Ради України з проханням не допустити внесення змін до Закону «Про природно-заповідний фонд України», які легалізували б полювання у природно-охоронних зонах, – про це стало відомо сьогодні, 8 лютого, на засідання комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації ради.

12 грудня торік народні депутати України – Рибаков, Каплієнко, Задирко, Комар, Камчатний звернулись до Верховної Ради з проектом закону, який дозволив би полювання у природно-заповідних фондах України.

«Щільність диких тварин в Карпатах знизилась втричі. Зубрів тих залишилось 8. Приплив диких тварин в Карпатах відбувається тільки за рахунок міграції з-за кордону. Поляки постійно кажуть, що в нас певно дуже хороший кормовий фонд, бо тварини йдуть в українські ліси і звідти вже не повертаються», - демонструє своє бачення проблеми секретар комісії Осип Магур.

«Навпаки, треба посилювати охорону заповідних територій. Щоб тварини там могли відчувати себе спокійно, щоб могли розмножуватись», – вважає голова комісії Ірина Сех.

Комісія ухвалила винести проект звернення на розгляд сесії Львівської обласної ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ