Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

З відновленням МПР потік контрабанди зріс, - митниця

З відновленням малого прикордонного руху працівники Львівської митниці відзначають збільшення кількості порушень митних правил, зокрема затримання незвичних товарів. Про це повідомили в ГУ ДФС у Львівській області.

Так, упродовж минулої доби у пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне»  працівники митниці вилучили, окрім «традиційних» смартфонів та планшетів (55 шт.), 47 газових балонів та два картоплекопачі (всі товари вживані) загальною вартістю понад 150 тис. грн. Їх намагались ввезти в Україну наші співвітчизники двома легковими автомобілями смугою спрощеного митного контролю «зелений коридор». Це означало, що товари, які вони перевозили, не мали перевищувати встановлених  неоподатковуваних  норм – сумарна фактурна вартість не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага не більша ніж 50 кг. Проте, митники ретельно оглянути автомобілі.  Як виявилося, перевіряли недаремно.

За цими фактами складено проколи про порушення митних правил. Товари вилучено. Справи скерують до суду, який і визначить покарання.  

Загалом 3 серпня було зафіксовано 5 випадків порушення митних правил за ст. 471 МКУ (Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю), тоді як впродовж дії  припинення МПР в середньому за добу фіксували таких випадків вдвічі менше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ