Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За 2017 рік на Львівщині трапилося 138 ДТП за участю велосипедистів

У Львові та Львівській області, за минулий рік трапилося 138 дорожньо-транспортних пригод за участю велосипедистів. Більшість з них, а саме 102 ДТП були з потерпілими. 88 осіб травмувалося, 18 з них загинули. Про це повідомила Патрульна поліція Львівської області.

Звертаємо увагу, що рухатися по дорозі на велосипедах дозволяється особам, які досягли 14-річного віку.
Велосипедисти зобов’язані неухильно дотримуватися ПДР та не виїжджати на дорогу без теоретичних знань та практичних навичок.

Саме тому нагадуємо Вам правила дорожнього руху, які стосуються велосипедистів:
- якщо велосипедна доріжка перетинає дорогу поза перехрестям, велосипедисти зобов’язані дати дорогу іншим транспортним засобам, що рухаються по дорозі.
- велосипедисти, рухаючись групами, повинні їхати один за одним, щоб не заважати іншим учасникам дорожнього руху.
- велосипедисту забороняється рухатися по автомагістралях і дорогах для автомобілів, а також по проїзній частині, коли поряд облаштовано велосипедну доріжку.
- їздити, не тримаючись за руль, та знімати ноги з педалей (підніжок);
- рух по проїзній частині на велосипедах дозволяється лише в один ряд по правій крайній смузі якомога правіше, за винятком випадків, коли виконується об'їзд. Поворот ліворуч та розворот дозволяється на дорогах з однією смугою для руху в кожному напрямку і без трамвайної колії посередині. Дозволяється рух по узбіччю, якщо це не створить перешкод пішоходам.
- та інші, які є передбачені Розділом 6 ПДР.

Також велосипедисти повинні обладнати свої двоколісні транспортні засоби звуковим сигналом та світловідбивачами: спереду – білого кольору, по боках – оранжевого, позаду – червоного. В темну пору доби бажано бути в яскравому одязі або мати світлоповертаючі жилети та користуватися ліхтариком.

«Шановні велосипедисти! Рухаючись проїзною частиною, не змінюйте різко напрямок руху, застосовуйте сигнали рукою для того, щоби на дорозі вас зрозуміли. Завчасно попереджайте про свої наміри інших учасників руху. Будьте уважні та обережні!» - розповідає патрульний поліцейський Назар Прінь.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ