Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За 2 дні перевірок у перевізників виявили сотні порушень

Протягом двох днів перевірок перевізників, які здійснюють пасажирські перевезення, виявлено 326 порушень, з них 158 - відсутність дозвільних документів. Такі дані оприлюднила "Укртрансбезпека" станом на 17:30 неділі за підсумком рейдів, здійснених 21 та 22 липня.

"Перевірено 1230 транспортних засобів, виявлено 326 порушень, з яких 71 випадок – це порушення режиму праці та відпочинку.  158 порушень, або 13% від загальної кількості перевірених транспортних засобів – відсутність дозвільних документів, тобто "сірі" перевізники або нелегали", - зазначили у відомстві. 

В Укртрансбезпеці нагадали, що ймовірною причиною одного з ДТП, що сталася 20 липня, називають втому водія, який заснув за кермом. 

Нагадаємо, ДТП за участі маршрутного автобуса та великогабаритної вантажівки трапилася вранці 20 липня на 127-му км дороги Київ-Чоп поблизу с.Глибочиці Житомирської області. Внаслідок аварії загинули 10 осіб та 9  отримали травми різного ступеню тяжкості. У поліції оприлюднили дані постраждалих та загиблих у смертельній ДТП, серед них - 5 дітей. 

Окрім того 20 липня сталася аварія за участю маршрутного таксі на Миколаївщині, внаслідок якої загинули 5 людей. Загалом - 22 травмованих.

В МВС провели термінову нараду для обговорення посилення заходів безпеки на дорогах, а в уряді підготували проект постанови про посилення контролю швидкості на дорогах України.

У Міністерстві інфраструктури заявили, що держава посилить контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень, зокрема, буде вилучати старі і непридатні для транспортування людей автобуси.

Також глава МІУ Володимир Омелян заявив, що "тотальний контроль силами Нацполіції та транспортної інспекції усіх перевізників" розпочинається з 21 липня.

У разі, якщо ліцензія на комерційне перевезення пасажирів відсутня, транспортний засіб буде конфісковано. Якщо ліцензія є, але автобус незаконно переобладнаний з вантажного на пасажирський - перевізник позбавляється ліцензії і сплачує 17 тис. грн штрафу. 

21 липня в МВС заявили, що з квітня в Україні в рамках операції "Перевізник" поліція виявила близько 3 тисяч технічно несправних автобусів та зафіксовано понад 26 тисяч порушень правил перевезення пасажирів та дорожнього руху, які були допущені водіями автобусів.

Українська правда
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ