Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За 2 місяці за корупційні злочини затримано 16 співробітників СБУ, - Бутусов

У п'ятницю на хабарі був затриманий співробітник главку "К" у Хмельницькій області.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

"Зміни в СБУ. Помітні. За даними "Цензор.Нет", за 2 місяці за корупційні злочини затримано 16 співробітників СБУ. Причому 6 - зі складу київського Главку, де раніше служив сам Василь Грицак, і де, здавалося б, у нього має бути багато знайомих.

У п'ятницю на хабарі був затриманий співробітник главку "К" у Хмельницькій області.

Багато чого змінюється в службі, і виникає враження, що боротьба з корупцією ведеться по-справжньому.

Хочу зазначити, що якби не рішення Грицака, то діамантові прокурори Генпрокуратури Шапакін і Корнієць уникнули б всякої відповідальності. Друзі Шокіна задокументовані та перебувають під слідством тільки завдяки позиції керівництва СБУ та Генеральної інспекції Генпрокуратури.

Хочу розповісти про цікавий випадок, який багато що говорить про Василя Грицака і його принципи управління. 4 серпня в Рівному податкова міліція заарештувала цех нелегальної обробки бурштину. Це було найбільше вилучення в історії України - 3,5 тонни каменю вилучено. Так от першим повідомлення про це з'явилося на сайті СБУ. Виявилося, начальник главку "К" у Рівному під час проведення операції забіг у цех, сфотографував, і після цього виклав на сайт як результат своєї роботи!

При цьому податкова ще не завершила процесуальні дії і не встигла провести всі затримання.

Грицак розібрався в ситуації і прийняв рішення протягом години. Новину з сайту прибрали, а начальник служби "К" в Рівненській області був звільнений. Причому офіцер-піарник звільнений не за фальсифікацію новини - а за те, що працюючи в області, він сам не зробив нічого, щоб дійсно силами СБУ ліквідувати підпільне виробництво. Більше того - в той же день голова СБУ звільнив і начальника служби "К" СБУ в Житомирській області - бурштин звідти також надходив у підпільний цех у Рівному.

"Починати боротьбу з корупцією в державі не можна, якщо ми не наведемо порядок усередині своїх лав. Люди повинні бачити, що в СБУ корупція карається ще швидше, ніж корупція в інших органах влади. Коли будуть бачити, що ми принципові по відношенню до себе, тоді народ стане максимально довіряти спецслужбі. Це не разова акція, не рекламний хід - ми хочемо показати, що шляху назад не буде".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ