Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За 5 місяців місто заробило на депозитах 25 млн грн.

Станом на сьогодні, на депозитних рахунках мерії Львова перебуває 600 млн грн. Йдеться про тимчасово вільні бюджетні кошти, які, однак, уже мають своє призначення – незабаром ними розраховуватимуться з підрядниками, які виконують інфраструктурні роботи на території міста. Наразі ж їх використовують для отримання додаткових коштів. Про це сьогодні під час брифінгу розповів керівник міського департаменту фінансової політики Олег Іщук, передає прес-служба Львівської міської ради.

«Наш бюджет розвитку становить 1 млрд 665 млн грн., які затвердила сесія міської ради. Ці ж кошти депутати скерували на 490 об’єктів у напрямку ремонту інфраструктури Львова. Під ці асигнування розпорядники зіграли тендери, найняли підрядників, і зараз на всю цю суму у Львові проводять роботи. Ці гроші мають своє призначення, адже наприкінці літа – у вересні, ми повинні будемо розрахуватись із підрядниками, які виконали певний об’єм робіт. Але це буде за кілька місяців. То чому ці гроші мертвим вантажем повинні зараз лежати у нас на рахунку? Ми просто їх віддаємо у банк під депозит. Відтак, маємо подвійну користь: гроші працюють на економіку і, водночас, приносять чималі доходи для міста. Коли настає час розраховуватись із підрядниками, ми ті гроші забираємо», – зазначив він.

Таким чином, за словами посадовця, упродовж п’яти місяців цього року місту вдалося заробити на депозитах 25 млн грн. «Для порівняння скажу, що за 5 місяців від податку на нерухомість надійшло тільки 14 млн, від державного мита – 10 млн, а ми на чистих грошах заробили 25 млн грн», – зазначив Олег Іщук. Він також підкреслив, що після першого півріччя отримані від депозиту додаткові кошти розподілятимуть депутати міськради під час засідання сесії.

Нагадаємо, що міська рада, згідно з постановою Кабміну, має право розміщувати кошти на депозитних рахунках лише в одному з трьох державних банків. Відтак, у результаті конкурсу, було обрано Укргазбанк, який запропонував місту найвищі відсотки – 20,1% річних.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ