Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За 9 місяців 2007-го система електронних платежів НБУ збільшила завантаженість на 13%

За дев’ять місяців 2007 року завантаженість системи електронних платежів Національного банку України збільшилася на 13 відсотків і становить 232 058 тисяч електронних розрахункових повідомлень, сума початкових платежів становить 3 851 098 гривень. Про це „Гал-info” повідомила прес-служба НБУ та Управління НБУ у Львівській області.
Більшість початкових платежів (91 відсоток) від загальної їх кількості, становили платежі, виконані банківськими установами, платежі інших установ відповідно становлять дев’ять відсотків.
Станом на перше жовтня 2007 року в роботі системи електронних платежів Національного банку взяли участь 1618 установ: 173 банки України, 1382 філії банків України; 28 органів Державного казначейства України та 35 установ Національного банку України.
За місяць вересень 2007 року Національним банком України прийнято рішення про відповідність вимогам Положення документів платіжної організації міжнародної системи переказу коштів Faster та зареєстровано шість договорів, які уклали банки України про членство або про участь у міжнародних платіжних системах Visa International, «Юнистрим», і три додаткові угоди до договорів, які укладали банки України про членство або про участь у міжнародних платіжних системах Visa International, MasterCard International та MoneyGram.
Всього станом на перше жовтня Національний банк України прийняв рішення про відповідність вимогам Положення документів 25 платіжних організацій міжнародних платіжних систем та зареєстрував 292 договори, укладені банками та небанківськими фінансовими установами України про членство або про участь у цих системах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ