Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За час війни 160 тисяч українців отримали медичну допомогу у Львові

Українці, які вимушено переїхали з рідних міст до Львова через війну, отримують тут прихисток і допомогу, зокрема й медичну.

За цей час лікування й консультації вже отримали майже 160 тисяч людей.

Як пояснюють в управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради, йдеться про невідкладну і планову допомогу, профілактику, вакцинацію тощо.

Так, з різними травмами і пораненнями до лікарень Львова госпіталізували 11 514 вимушено переміщених українців (зараз на лікуванні перебуває 169 людей, інших уже виписали). За амбулаторною допомогою в поліклініки звернулися 128 693 українці, з них 26 470 – діти, 2 758 – вагітні жінки. Мобільні бригади на пунктах реєстрації та тимчасового перебування надали допомогу 19 770 людям. 

Через російську агресію щодня страждають сотні людей, тому аби зробити їхнє лікування й реабілітацію комфортними і доступними в Україні, у Львові вибудовують екосистему турботи і підтримки НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Зокрема у центрі реабілітації НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) на базі Першого медоб’єднання Львова поранені українці отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. 11 квітня тут запрацював сучасний корпус реабілітації. Це 7 поверхів із  найсучаснішим обладнанням для відновлення. Щороку отримувати допомогу тут зможуть 10 тисяч українців.

Сайт проєкту UNBROKEN: https://unbroken.org.ua/  

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/science-and-health/medicine/297186-za-chas-viiny-160-tysiach-ukraintsiv-otrymaly-medychnu-dopomohu-u-lvovi

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ