Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Війна з Росією

За час війни на фронті загинули 38 військових медиків

З початку антитерористичної операції на Сході України військові медики самовіддано та інколи з ризиком для власного життя надавали допомогу пораненим українським військовослужбовцям. Під час виконання обов’язку загинули 38 військових медиків, більше 200 – отримали поранення. Про це у вівторок 13 червня під час брифінгу для преси розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Центрального військово-медичного управління – начальник медичної служби ЗС України полковник медичної служби Олександр Лабунець, повідомило Управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

«На жаль, не всі військові медики повернулися з поля бою. За весь час в районах проведення АТО загинуло 38 військовослужбовців-медиків, з них 18 лікарів та медичних сестер, більше 200 було поранено», - сказав полковник медичної служби Олександр Лабунець.

За його словами, військові медики надають вражаючі прикладі самовідданості та героїзму. Наприклад, медик-кіборг Ігор Зінич відмовлявся від ротації заради спасіння бійців Донецького аеропорту, де і загинув. Ігоря Зінича нагороджено посмертно почесним званням Герой України.

«У переддень професійного свята (18 червня – прим.) хочу зазначити, що робота військових медиків - це завжди висока відповідальність та честь. Вони самовіддано працюють у Збройних Силах України, день за днем, без свят і вихідних, цілодобово, у будь-якому місті, куди їх направила Батьківщина, рятують від смерті українських солдатів та офіцерів в районах бойових дій, надають допомогу місцевому населенню. Так вони роблять свій внесок у боротьбу народу України за свободу, незалежність та вільне майбутнє наших дітей», - наголосив начальник медичної служби ЗС України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ