Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За держзраду засудили кримського екс-депутата Ганиша

Дніпровський районний суд Києва 19 листопада засудив екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша до 12 років позбавлення волі. Про це повідомив кореспондент Крим.Реалії із залу суду.

Ганиш визнаний винним у державній зраді. Суд порахував, що екс-депутат сприяв підривній діяльності Росії на території України, коли брав участь у голосуванні за російську «Конституцію Криму». Суд розцінив як протизаконну його участь у виборах до міськради Феодосії, які відбулися у вересні 2014 року за російським законодавством.

Ганиш також зобов'язаний виплатити 5 789 гривень судових витрат.

Як повідомляє кореспондент Крим.Реалії, засуджений залишається під домашнім арештом до набрання рішенням чинності.

16 листопада екс-депутат виголосив у суді останнє слово, в якому заявив, що ніколи не скоював злочину проти народу і держави України.

Довідково:

Екс-депутата затримали в квітні 2015 року під час виїзду з Криму на материкову частину України співробітники СБУ спільно з українською Держприкордонслужбою. Колишній депутат перебував у розшуку, Генпрокуратура України винесла йому підозру в скоєнні державної зради.

Кримський політик називає звинувачення необґрунтованими, і заявляє, що він був єдиним депутатом, який проголосував проти проведення «референдуму про приєднання Криму до Росії».

Крим.Реалії

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ