Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За два роки у Львові відреставрували вісім будинків — пам’яток архітектури

За 2005-2007 роки у Львові було відреставровано вісім будинків-пам’яток архітектури: три будинки державного і п’ять місцевого значення. Повідомила «Гал-info» в.о. начальника управління ЖКГ Львівської міської ради Марія Желізко. За її словами, на реставрацію цих будинків з міського бюджету загалом було витрачено 695 тисяч та 1 млн 85 тисяч грн відповідно. Наразі ж роботи ведуть щодо двох будинків-пам’яток архітектури державного значення на площі Ринок (№3 та №27), на які передбачено витратити 400 тисяч грн, а також щодо 9 будинків-пам’яток місцевого значення, вартість реставрації яких становить понад 2 млн 300 тисяч грн.
Цікаво, що ремонтно-реставраційні роботи не провадяться щодо жодного з житлових будинків-пам’яток архітектури, мешканці яких потребують негайного відселення у зв’язку з аварійним станом будівель. Це, зокрема, будинки №10, 14 та 16 по вул. Шевській (пам’ятки державного значення) та будинки, що розташовані за адресами Винниченка 20а, Соборна 15, пл. Коліївщини 1 та вул. Сніжна 2.
Усього у Львові 137 будинків-пам’яток архітектури державного значення т 1196 будинків-пам’яток архітектури місцевого значення.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ