Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За кого голосуватиме Стрий?

Цьогорічні вибори у Стрию, мабуть, найособливіші в усій Львівщині. По-перше, там від виборів відмовився дійсний міський очільник, змагатись довелося лише новим людям. По-друге, усі спроби соціологічних досліджень чомусь давали дуже різні результати.

Для прикладу – колеги з центру «ТЕМА» визначили, що трійка лідерів у передвиборчих перегонах це так звані три «К» - Канівець, Карпінський та Козак.

Проте, проведене ще одне опитування, цього разу у групі «Підслухано в Стрию». Говорить про вже інших лідерів перегонів:

Їдемо далі і знаходимо ще одне опитування, цього разу проведене сайтом 254.ua. Відкрите голосування у той же час показує зовсім інші результати. Виявляється, лідером є інший кандидат, до того ж зі значним відривом:

Лише подивіться, яка разюча різниця! Звісно, цей випадок привернув нашу увагу і ми вирішили з’ясувати правду. І для цього звернулись до колег з ГО СУРС – організації, яка вже понад 5 років допомагає журналістам та компаніям у дослідженнях та аналітиці соціально-вагомих проблем. Було вирішено – експерти проведуть дослідження на Стрийщині!

Виявляється, опитати людей не так вже і складно.

Виявляється, опитати людей не так вже і складно.

Звісно, на повноцінні високоточні соціологічні дослідження у нас забракло б часу та й вартість їх, м’яко кажучи, не тішить. Але нам і не потрібно точності, наша мета – опитати і побачити, хто ж насправді може бути лідером і кого поважають настільки, щоб віддати свій голос. Як результат – було вирішено провести невеличке, нехай мало репрезентативне і не соціологічне вуличне анкетування. Назвемо його журналістським опитуванням. Методологія – анкетне опитування, регіон – села Стрийщини та сам Стрий, респонденти – звичайні перехожі виборчого віку. Кількість опитаних – 500. Три дні і готово – маємо заповнені анкети, що відкривають нам деякі факти.

І фактами виявляються зовсім не дані, викладені у пресі, а абсолютно новий рейтинг:

  • Не визначились – 40% або 205 опитаних,
  • Зіновій Карпінський – 23% або 109 опитаних
  • Роман Волинець – 15%, 69 опитаних
  • Олег Канівець 12 %, 56 опитаний
  • Роман Козак 10%, 44 опитаних
  • Інші кандидати отримали сумарно 20 голосів.

Як бачимо, «найулюбленіший кандидат», якого назвали перехожі звучало як «не визначився». Іншими словами, більшість ще не знає, за кого віддавати голос. Наступним за цим пунктом лідерство отримав Зіновій Карпінський, за яким ділить своє місце Роман Волинець та Олег Канівець. Замикає четвірку лідерів з невеликим відривом Роман Козак, після якого Володимир Масний та інші.

Як бачимо, не завжди опитування є точною справою. Інколи вони можуть давати похибки. І важливо, щоб ці похибки ніяким чином не вплинули на рішення людей проголосувати за людину, яку вони поважають і якій довіряють керівництво громадою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ