Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За масове розкрадання пального у війську "полетіли" полковницькі пагони

"Моя позиція не змінна — всі хто створює передумови до крадіжок та не виконує свої обов’язки, будуть притягнуті до жорсткої відповідальності". На цьому сьогодні, 24 липня, наголосив Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак під час заяви для ЗМІ щодо встановлених комісією Міноборони фактів нестач пально-мастильних матеріалів в особливо великих розмірах у 46 Об’єднаному центрі забезпечення (м. Одеса). Повідомила прес-служба Міноборони.

– Я щойно заслухав начальника Військової служби правопорядку ЗС України генерал-майора Ігоря Криштуна щодо недбалого відношення до виконання службових обов’язків керівництва 46 Об’єднаного центру забезпечення, а також старших посадових осіб, які б мали контролювати стан справ в цьому центрі. Я не сприймаю роботу офіцерів, які своїм недбалим ставленням до виконання своїх обов’язків не забезпечують якісним харчуванням, якісним речовим майном, створюють передумови до крадіжок пального, і з такими офіцерами я служити не буду, – наголосив Міністр оборони України Степан Полторак.

Він зазначив, що вважає дії керівництва 46 Окремого центру забезпечення ЗС України і офіцерів, які мали контролювати їх, як зраду.

– Зраду Збройним Силам України, і зраду військовослужбовцям, які сьогодні виконують свої бойові завдання в районі проведення ООС, – наголосив генерал армії України Степан Полторак.

Керівник оборонного відомства повідомив журналістам, що він прийняв рішення і видано відповідний наказ Міністерства оборони України про накладення дисциплінарних стягнень на винних службових осіб: Короля Євгена Сергійовича, Мосунова Андрія Анатолійовича, Ізваріна Дмитра Сергійовича, Ляляєва Олександра Анатолійовича, Кубаля Руслана Володимировича.

– Саме підполковник Ізварін за день до того як направив комісію на чолі з полковником Дмитром Марченко, був на цій базі, де здійснював перевірку формально, й не побачив там нестачу 206 тон пального. Він був або у змові з керівництвом цієї бази, або непрофесійно виконував свої професіональні обов’язки, – зазначив Степан Полторак.

– В подальшому моя позиція буде не змінною – всі хто створюють передумови до крадіжок, всі хто не виконує свої функціональні обов’язки, і потім, після цього, страждає особовий склад – будуть притягнуті до жорсткої відповідальності тими правами, які у мене є – накладання дисциплінарного стягнення на цих посадових осіб. Я б дуже хотів, щоб на це правоохоронні органи відреагували відповідно. Тому що я особисто бачу там дуже багато порушень, які можуть бути у сфері розгляду правоохоронними органами щодо кримінальної відповідальності за стан справ у цій військовій частині, – наголосив Міністр оборони України Степан Полторак.

Також додамо, що на своїй сторінці у Фейсбук Степан Полторак повідомив про позбавлення причетних до розкрадання пального військових звань. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ