Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Минулого року у Львівському перинатальному центрі народилось 4670 дітей

Львівський перинатальний центр прозвітував про свою діяльність у 2023 році. Про це інформує ЛОР.
Фото: Львівський перинатальний центр

Торік у стінах Львівського перинатального центру на світ з'явилися 4670 маленьких українців. Були серед них справжні богатирі — хлопчик масою 5400 і зростом 62 см, а також крихітки вагою лише 550 г. Загалом за рік успішно виходили та виписали додому 527 «поспішайок».

Про це йшлося під час щорічної підсумкової медичної ради за результатами роботи усіх підрозділів Львівського перинатального центру.

Принципово новий напрямок — відділення допоміжних репродуктивних технологій (ДРТ), отримав успішний старт 16 лютого 2023 року і показав добрі результати: за рік понад 2300 консультацій репродуктологів та 140 завершених програм ДРТ. Вісім пар стали батьками, на світ з'явилися 10 дітей (серед них 2 двійні). І це лише початок, адже показник ефективності лікування безпліддя методами ДРТ у  відділенні склав 63%.

«Наш Регіональний центр неонатального скринінгу лідирує в Україні за кількістю проведених обстежень по неонатальному скринінгу. У 2023-му обстежили 60 тисяч новонароджених і виконали 1 258 404 досліджень.

За здоров'ям діток пильнували лікарі нашого відділення медичної реабілітації передчасно народжених та малих дітей. Відтак, торік допомогу отримали майже 6700 маленьких пацієнтів.

Важливим елементом є вчасне матеріальне забезпечення співробітників. За останні три роки заробітна плата усіх працівників Центру зросла вдвічі. Це вдалося завдяки співпраці з Національною службою здоров'я України, а також введенню індикаторів якості надання медичної допомоги, які є стимулюючими чинниками до преміювання кожного працівника», - розповіли у Центрі.

За словами керівництва, вдалою була співпраця з Опікунською радою. Спільними зусиллями вдалося реалізувати низку просвітницьких та соціальних ініціатив. Одна з наймасштабніших - це благодійний аукціон «Промінь». На заході збирали кошти для створення операційної в укритті. Загалом за рік Опікунська рада залучила 3 млн грн на розвиток Центру.

Впродовж року Львівський перинатальний центр долучився до благодійних заходів та ініціатив. Відтак, команда Центру передала взводу безпілотних авіаційних комплексів монокуляр нічного бачення PVS-14 та позашляховик для одного з підрозділів наших захисників.

«У 2023-му році наші лікарі вчилися самі та ділилися досвідом із колегами. Також , наш Центр став офіційним провайдером заходів безперервного професійного розвитку медичних працівників.

Вже рік приймає пацієнтів гінекологічний кабінет безбарʼєрного доступу

Ми суттєво оновили арсенал медичного обладнання Центру і модернізували пологове відділення.
У співпраці з Canada-Ukraine Foundation оснастили комфортними ліжками-трансформерами 12 пологових залів і 47 палат сумісного перебування матері та дитини. Вартість інвестиції у щоденний комфорт та безпеку пацієнток склала 10 млн 531 тис. грн

Тримати високу планку залишається нашим завданням і у 2024 році. Ми продовжуємо розширювати можливості для пацієнтів отримувати максимальну кількість якісних медичних послуг на одній локації. Маємо багато планів на майбутнє і неодмінно будемо повідомляти про їх реалізацію», - зазначила директорка Марія Малачинська.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ