Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За минулий тиждень винищувачі НАТО перехопили 11 літаків Росії

Винищувачі НАТО, що здійснюють бойове патрулювання повітряного простору країн Балтії у межах місії Baltic Air Policing, минулого тижня перехопили 11 російських літаків.

Минулого тижня винищувачі НАТО, що здійснюють місію патрулювання над країнами Балтії (Baltic Air Policing), перехопили 11 російських літаків. Більшість з машин не представила своїх планів польоту і не виходила на зв'язок, - передає Польське Радіо.

За інформацією Міністерства оборони Литви, російські літаки прямували здебільшого до Калінінградської області. Найбільше роботи натівські пілоти мали між 28 та 30 серпня. У ці дні винищувачі, що виконують бойове патрулювання, були змушені вилітати дев'ять разів, аби розпізнати та ескортувати російські літаки. Серед ідентифікованих у ті дні машин був розвідувальний літак Су-24МР, пасажирський Ан-24, транспортні Ан-12 та Іл-76. Останній 28 серпня супроводжували також винищувачі Су-27, що повернулися до Калінінградської області.

Загалом у серпні літаки, що беруть участь у Baltic Air Policing, вилітали 40 разів.

Нагадаємо, повітряний простір Литви, Латвії та Естонії до кінця серпня захищали угорці з винищувачами JAS-39 та іспанці із винищувачами F-16 у місті Шяуляй в Литві, а також британські пілоти з винищувачами Typhoon у повітряній базі в естонському Емарі.

У вівторок їх офіційно на чотири місяці замінили пілоти з Бельгії і Данії з винищувачами F-16 в Шяуляй та чехи з літаками JAS-39 в Емарі.

Польські винищувачі з місію НАТО Baltic Air Policing були у Шяуляй вже вісім разів. Востаннє - цього року від січня до травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ