Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

За незаконно зрубану ялинку загрожує штраф від 500 грн

Для новорічних і різдвяних свят лісогосподарські підприємства Львівщини пропонують 14,5 тисяч ялинок. Про це повідомила прес-служба Львівського ОУЛМГ.

Середня ціна на ялинки висотою 1-3 м. становитиме від 55 до 250 грн. На сайтах лісогосподарських підприємств можна дізнатися про ціну на ялинку в залежності від породи та висоти деревця.

Реалізація ялинок буде проводитися з дворів лісництв, лісгоспів, на ринках у містах та районах Львівщини а також у Львові.

Як і торік, кожна ялинка буде маркуватися біркою або самоклеючою стрічкою із штрих-кодом, яка містить інформацію про місце заготівлі, що підтверджує законність її реалізації.

Відпуск новорічних ялинок буде проводитись по товарно-транспортних накладних (ф-ТТН-ліс), скріплених гербовою печаткою лісогосподарського підприємства.

З працівників державної лісової охорони, держекоінспекції, органів поліції будуть створені мобільні рейдові групи з метою охорони хвойних насаджень та перевірки законності придбання і перевезення новорічних ялинок.

За кожну незаконно зрубану новорічну ялинку накладатиметься штраф, розмір якого становить від 85,0 до 170,0 грн. та нараховуватиметься шкода, завдана природному середовищу, розмір якої за одне деревце в залежності від величини становить від 355 грн.

Лісівники звертаються до громадян з проханням не купувати незаконно зрубані ялинки без відповідного маркування.

«Спільними зусиллями державної лісової охорони, екоінспекції, органів поліції, засобів масової інформації та громадськості зможемо упорядкувати торгівлю новорічними ялинками та зберегти наші ліси від незаконних вирубок», - наголошують лісівники.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ