Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За передріздвяний тиждень український кордон перетнуло майже 750 тисяч людей

За передріздвяний тиждень український кордон перетнули понад 750 тисяч людей, з яких більшість – майже 394 тисячі – на в’їзд в Україну. Найбільше охочих перетнути кордон було зафіксовано у передріздвяну суботу, 23 грудня.

Про це повідомили у Державній прикордонні службі України (ДПСУ).

"Загалом, 23 грудня державний кордон перетнуло більш як 141,5 тисячі людей, при цьому, майже 80 тисяч – на українсько-польській ділянці", — йдеться у повідомленні.

У ДПСУ зазначили, що це один з найвищих показників пасажиропотоку через державний кордон України після початку повномасштабного вторгнення Росії. Для прикладу, у 2022 році за добу перед Святвечором державний кордон України перетнуло на 19,2 тисячі людей менше.

У відомстві також наголосили, що безпосередньо напередодні Різдва пасажиропотік скоротився, але все ще залишається високим. Так, протягом 24 грудня 2023 року на кордоні було оформлено понад 111 тисяч людей, з яких понад 66 тисяч – на в’їзд.

"Зважаючи, що зараз в багатьох країнах, де тимчасово проживають українці, тривають різдвяно-новорічні канікули, кількість людей, які перетинають кордон, може залишатися високою. Наголошуємо, що найбільший пасажиропотік фіксується у пунктах пропуску на кордоні з Польщею. Рекомендуємо подорожувальникам, за можливості, прокладати маршрути через пункти пропуску, які менше завантажені", — додали у ДПСУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ