Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За перше півріччя цього року на Львівщині працевлаштували 705 осіб за рахунок дотацій центру зайнятості

З кожним роком збільшується кількість працедавців, які створюють додаткові робочі місця за рахунок отримання у службі зайнятості дотації для працевлаштування безробітних. Якщо впродовж першого півріччя торік на такі місця праці було працевлаштовано 640 осіб, то за аналогічний період цього року – 705. Майже половина з них – 305 ‑ це особи, котрі потребують додаткових гарантій зайнятості. Зокрема 161 – жінки, котрі мають дітей віком до 6 років та одинокі матері з дітьми віком до 14 років або дітьми-інвалідами, 89 – молодь, котра закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх школах чи в інших навчальних закладах різних рівнів акредитації, звільнилася зі строкової військової або альтернативної служби, і якій надається перше робоче місце: діти (сироти), особи, яким виповнилося 15 років і які за згодою одного з батьків або особи, яка їх замінює, можуть, як виняток, прийматися на роботу, 53 – особи передпенсійного віку, 9 – інваліди, які не досягли пенсійного віку та 1 особа, звільнена з установ, що виконують покарання або здійснюють примусове лікування. Про це «Гал-info» повідомила Ірина Знайкевич, головний спеціаліст відділу організації надання послуг працедавцям Львівського обласного центру зайнятості.

Намітилася ще одна чітка позитивна тенденція – якщо минулоріч більшість дотаційних робочих місць була з мінімальною платнею, то тепер цей показник дещо збільшився. Приміром, із 2319 працівників-дотаційників (дані станом на 01.07.2008) 32 особи отримували зарплату вищу за середню в регіоні, 1650 – від прожиткового мінімуму до середньої зарплати в регіоні, 740 – від мінімальної до прожиткового мінімуму і 537 – мінімальну.

Нечасто, та все ж трапляються випадки, коли особи, котрі працюють за діючими договорами, звільняються. Упродовж півріччя таких виявилося 8 осіб. Різні причини спонукали їх прийняти таке рішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ