Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Здоров'я

За півроку Держекоінспекція провела понад 3 тисячі перевірок забруднювачів повітря

Подано 32 позови до судових органів про тимчасову заборону діяльності, щодо 8 з яких винесено позитивні рішення.
Фото ілюстративне

Державна екологічна інспекція перевірила 3 тисячі підприємств, що забруднюють атмосферне повітря шкідливими речовинами. 

Про це повідомив голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований на своїй сторінці у Facebook.

«Металургійні підприємства, теплові електростанції, цементні заводи та інші суб’єкти господарювання забруднюють атмосферне повітря шкідливими речовинами. За цим напрямком у першому півріччі 2020 року Держекоінспекція здійснювала державний нагляд (контроль)», - написав Андрій Мальований.

Голова ДЕІ повідомив, що було проведено понад 3 тис перевірок, складено 2 359 протоколів на посадових та відповідальних осіб, винесено майже 2 тис постанов про накладання штрафу, подано 32 позови до судових органів про тимчасову заборону діяльності, щодо 8 з яких винесено позитивні рішення.

«Важливо, що найбільша кількість промислових викидів генерується у Кривому Розі. Саме тому на початку осені тут буде відкрито Офіс чистого довкілля. Цей підрозділ здійснюватиме екологічний нагляд та контроль у промислових регіонах України», – зазначив Андрій Мальований.

Посадовець додав, що забруднення атмосферного повітря є вкрай гострою проблемою. За усередненими даними Держстату від хвороб дихальних органів українці страждають частіше, ніж від інших недуг. Їх фіксується близько 12 млн випадків на рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ