Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За подорожчання на Львівщині скрапленого газу „дісталось” лише двом компаніям

Минулого року АМКУ порушила справи проти ТзОВ «Торговий дім Континіум-Галичина» та ТзОВ «Альфа-Нафта», які синхронно підвищили ціни на скраплений газ, що призвело до загального подорожчання цін на цей вид автомобільного палива. Про це в коментарі «Гал-info» повідомив начальник І відділу ВР АМКУ у Львівській області Мирослав Левицький.
Як повідомив Левицький, компанії підвищили ціни на скраплений газ 21 квітня 2007 року, що призвело до загального подорожчання цін на скраплений газ в регіоні, за що були оштрафовані на 5 тис. грн (разом).
Водночас щодо подорожчання цін на скраплений газ, яке відбулося півтора тижні тому, Левицький зазначив, що подорожчання відбулося вмотивовано – компанії-продавці, які підняли ціни на скраплений газ, надали АМКУ документи, які засвідчили те, що ціни на цей вид палива підняв виробник.
Щодо інших видів палива, то у АМКУ також немає претензій до продавців палива – ціни на дизпаливо та бензин підняли виробники палива – нафтопереробні заводи. Щоправда, АМКУ оштрафував за неподання інформації про причини підвищення цін ТзОВ «Торговий дім Континіум-Галичина» на 2 тис. грн, але, як зазначає Левицький, причини для підвищення були, а змови на ринку продажу пального – ні.
Крім того, як повідомив Левицький, в січні зросла ціна на стиснений газ, на якому їздять великі автобуси. Продавець «ЛьвівАвтоГаз» підвищив ціни з 1,8 грн. до 2.16 грн. за літр, відповідно до розпорядження ДП «Укртрансгаз», -- каже Левицький, -- тому претензій до нього у АМКУ немає.        
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ