Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

За позовами НАБУ визнали недійсними 93 угоди, укладені держпідприємствами

Станом на 30 червня цього року законної сили набули судові рішення, якими визнано недійсними 93 кабальні угоди держкомпаній на загальну суму 4,75 млрд грн. Відтак, створені реальні передумови для стягнення коштів із метою відшкодування збитків, завданих державним інтересам,повідомили у прес-центрі НАБУ

«В І півріччі 2018 року Верховний Суд ухвалив 23 рішення в справах, розпочатих за позовами НАБУ, в межах яких Національне бюро вимагало визнати недійсними угоди на майже 1,5 млрд грн. Всіма рішеннями у цих справах Верховний Суд підтримав позицію НАБУ. Відтак, створене реальне підґрунтя для того, щоб у подальшому ці кошти повертати на користь держави», — повідомив Директор Національного бюро Артем Ситник, презентуючи Звіт про діяльність НАБУ за І півріччя 2018 року.

Загальна сума угод, які станом на 30 червня 2018 року НАБУ через суд вимагає визнати недійсними, становить 6 млрд грн. 80% від цих коштів містяться у договорах, які за ініціативи Національного бюро вже визнані судом недійсними, і рішення стосовно яких набули законної сили.

Директор НАБУ зазначив, що економічний ефект від роботи НАБУ перевищує 3 млрд грн. Із цієї суми за час роботи НАБУ за рішенням суду відшкодовано 75,4 млн грн, добровільно відшкодовано особами, викритими на корупції, 264,6 млн грн (із них понад 107 млн грн — у І півріччі 2018 року), у процесі стягнення перебувають 807 млн грн. Крім того, детективи запобігли розкраданню 2,2 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ