Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За результатами перевірки комісії Держпромгірнагляду на Львівщині до відповідальності притягнуто 16 осіб

Результатом перевірок контролю за проектуванням, новим будівництвом, реконструкцією, капітальним ремонтом та експлуатацією будинків і споруд, які було проведено працівниками територіального управління Держпромгірнагляду по Львівській області, стало те, що до адміністративної відповідальності притягнуто 16 чоловік, у тому числі – 6 перших керівників. Повідомили в прес-службі територіального управління  Держпромгірнагляду по Львівській області.

Червоноградською державною гірничотехнічною інспекцією проведено 19 перевірок безпечної експлуатації виробничих будівель і споруд підконтрольних підприємств. Під час перевірок виявлено 340 порушень нормативних документів з охорони праці, 17 працівників (з них – 10 інженерно-технічні працівники) притягнуто до дисциплінарної відповідальності, 5 – до адміністративної.
 Попрацювати гірничим інспекторам довелося багато, бо на перевірених підприємствах експлуатується 487 виробничих будівель і 102 споруди, з яких 24 будівлі і 4 споруди в аварійному стані. Зокрема, будівля канатної дороги та димова споруда шахти «Зарічна», старе приміщення адміністративно-побутового корпусу центральної збагачувальної фабрики, будівля породної галереї шахти «Відродження» та ДВАТ «Шахта «Надія», будівля допоміжної підйомної установки шахти «Візейська», приміщення старої котельні шахти «Великомостівська» і приміщення вентилятора шахти «Лісова».
Крім аварійних об’єктів, було виявлено і такі, що можна віднести до доволі широкого поняття – «задовільний стан» (27 будівель). Однак працівники Держпромгірнагляду виявили низку суттєвих порушень. До прикладу, на шахті «Великомостівська» службою спостереження огляд будівель і споруд проводиться не систематично, а коли проводиться, то часто не видаються відповідні приписи, на деяких шахтах («Червоноградська», «Межирічанська», ДВАТ «Шахта «Надія») сама служба спостереження функціонує, на думку інспекторів, недостатньо.
 Відповідні перевірки було проведено і львівською державною гірничотехнічною інспекцією з нагляду за охороню надр, у гірничорудній і нерудній промисловості та за вибуховими роботами. За результатами проведених обстежень видано 7 приписів, заборонено експлуатацію 2 об’єктів, притягнуто до адміністративної відповідальності 4-х посадових осіб.
  Найхарактернішими порушеннями є такі: на ВАТ «Кар’єроуправління» проводиться реконструкція будівлі адміністративно-побутового корпусу без наявності проектно-кошторисної документації, не проведено паспортизацію деяких будівель; на Ходовицькому гравійному кар’єрі – те ж саме: відсутня паспортизація, крім того, вийшов термін проведення наступного обстеження деяких будівель; на ЗАТ «Галка-Дрогобич» паспорти в наявності, але рекомендації, дані в них, не виконуються.
   За результатами проведених перевірок видано 22 приписи, притягнуто до адміністративної відповідальності 16 чоловік, в тому числі 6 перших керівників. Робота з перевірки дотримання вимог постанови Кабміну «Про забезпечення надійності експлуатації будівель, споруд та інженерних мереж» триває.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ