Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

За результатами проведених податківцями перевірок донараховано понад 3,5 млн гривень податків

Головне управління ДПС у Львівській області інформує, що повноваження, завдання та функції органів ДПС визначено Податковим кодексом України від 02 грудня 2010 №2755-VI зі змінами (далі - Податковий кодекс). Так, до основних функцій контролюючих органів, зокрема, належить контроль за дотриманням платниками податків вимог податкового законодавства, своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати податків, зборів і платежів.

Відповідно до вимог Податкового кодексу податкові органи здійснюють перевірку правильності нарахування та перерахування податків та зборів до бюджету від фактичної нарахованої заробітної плати найманим працівникам.

Зараз одним із пріоритетних напрямків роботи ДПС є моніторинг та контроль за юридичними особами, які в неповному обсязі перераховують податки та вдаються до схем виплати “тіньової зарплати” працівникам в “конвертах”, не сплачуючи при цьому значних сум податків до бюджету.

Працівники управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області в лютому - березні 2024 року провели планові виїзні документальні перевірки 2 підприємств, які надають послуги в лікарняних санаторних закладах та регулярно протягом 2020 - 2023 років проводили виплати заробітної плати своїм працівникам в неповному обсязі. При цьому перераховували податок з доходів фізичних осіб та єдиний внесок на загальнообов’язкове соціальне страхування в неповному розмірі. За результатами проведених перевірок донараховано податків у великих розмірах (сума донарахувань становить понад 3,5 млн грн): податку на доходи фізичних осіб, військового збору, єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування.

Головне управління ДПС у Львівській області звертається до найманих працівників, у яких відсутній трудовий договір з роботодавцем, на підприємстві не ведеться табель обліку робочого часу, заробітна плата виплачується без її документування та нарахування, виплати проводяться "у конвертах", найманому працівнику відомо, що він працює "неофіційно" повідомляти про такі факти органи ДПС. Без офіційного працевлаштування втрачається страховий стаж необхідний для виходу на заслужений відпочинок та гідний розмір пенсії в майбутньому. Внесок кожного громадянина у розвиток своєї країни - сплачені податки та збори.

Наймані працівники можуть повідомляти про факти порушень податкового законодавства з боку роботодавців на "гарячу лінію" ДПС за телефоном: 0-800-501-007.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ