Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За рік львівські гематологи провели 5 аутологічних трансплантацій кісткового мозку

За перший рік роботи у відділенні гематології лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова пролікували понад 150 пацієнтів та успішно провели 5 аутологічних трансплантацій кісткового мозку – тобто із використанням власних стовбурових клітин. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: Лікарня святого Пантелеймона

Такий результат, зокрема, став можливим завдяки тісній співпраці львівських спеціалістів із польськими колегами. Найбільшу кількість трансплантацій кісткового мозку у Польщі виконують саме медики Клініки гематології та трансплантації кісткового мозку в місті Катовіце. І вже майже рік вони діляться своїм досвідом з львівськими лікарями.

«Ми маємо можливість вчитися в іноземних колег, долучатися до їхніх онлайн-конференцій та обговорювати клінічні кейси. А головне, переймати досвід безпосередньо на місці – у провідній польській клініці. Зокрема, стажування у Катовіце вже пройшла завідувачка відділення гематології та трансплантації кісткового мозку лікарні святого Пантелеймона Соломія Глуховська. А просто зараз там стажується наш лікар-гематолог Іван Дзісь. Досвід, з яким повертаються наші колеги до Львова, є неоціненний і допомагає нам рятувати життя наших пацієнтів», – зазначають у Першому медичному об’єднанні Львова.

Нагадаємо, наразі Перше медоб’єднання Львова є одним із 9 медичних закладів України, де виконують пересадку стовбурових клітин. Тут активно розвивають цей напрямок роботи. 

Довідка

Торік у Першому медичному об’єднанні Львова запрацювало відділення гематології та трансплантації кісткового мозку. Саме тут відбувається замкнений цикл надання допомоги гематологічним пацієнтам: від діагностики, первинного лікування та лікування рецидивів, до проведення трансплантації кісткового мозку.

Відділення, загальною площею близько 2000 м.кв., займає два поверхи. Перший поверх – відділення гематології та денний стаціонар: 8 палат загальною місткістю 18 ліжок. Другий поверх – 12 одномісних боксів, у яких виконуватиметься трансплантація кісткового мозку. Також у відділенні розміщена аферезна (приміщення для забору стовбурових клітин), операційна, три маніпуляційних кімнати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ