Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За сім місяців Яворівська митниця скерувала до Державного бюджету 52,68 млн грн податків та зборів

В період з  1 січня до 31 липня цього року Яворівська митниця перерахувала до Державного бюджету 52,68 млн. грн. податків та зборів. Показники запланованих надходжень податків та зборів до Держбюджету у січні-липні 2006 року становили 49,37 млн. грн., отож завдання виконано на 106,7%. Про це повідомила головний інспектор зв’язків з громадськістю Яворівської митниці Христина Шубіна.
  Одним із чинників, які забезпечили перевиконання планових надходжень митних платежів, є посилення роботи у Яворівській митниці щодо боротьби з митними правопорушеннями та контрабандою. Протягом семи місяців 2006 року оперативними підрозділами митниці складено 275 протоколів про порушення митних правил на загальну суму 3,97 млн грн..
Внаслідок лібералізації законодавства, яке регулює переміщення валюти через митний кордон України, зменшилась кількість справ про порушення митних правил щодо незаконного переміщення валюти, а виявлені правопорушення характерні збільшенням суми затриманої валюти. Також суттєво зменшилась кількість виявлення малозначних справ при перевезенні цигарок і відповідно зростає вартість справ щодо фактів виявлення більш значної кількості тютюнових виробів.
У результаті посилення аналітично-пошукової роботи – митницею протягом семи місяців цього року  порушено 4 кримінальні справи: щодо переміщення товарів легкої промисловості («нові панчішно-шкарпеткові вироби») шляхом подання документів, що містять неправдиві дані щодо найменування, вартості, кількості та ваги вантажу; за фактом контрабандного переміщення отруйних речовин; за фактом замаху на контрабанду цигарок. Також виявлені факти не вивезення з митної території України тимчасово ввезених громадянами транспортних засобів. В одному випадку припинено спробу незаконного переміщення предметів старовини, які не підлягають вивезенню (монети, книги) – за рішенням суду їх конфісковано в дохід держави.
Аналіз порушників митних правил вказує на те, що більшість становлять громадяни України –52,4 %, нерезиденти – 47,6%.
В період з  1 січня до 31 липня працівники Яворівської митниці здійснили пропуск 583,5 тисяч одиниць пасажирських транспортних засобів та 1,19 млн громадян; 78,7 тисяч вантажних транспортних засобів і 971,4 тисяч тонн вантажів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ