Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За трудовою візою у чеське консульство Львова щоденно звертаються 150 громадян України

У консульство Чеської Республіки у Львові щодня звертається близько 200 осіб, з них 150 подають прохання про надання робочої візи - про це сьогодні під час прес-конференції повідомив консул Чеської Республіки у Львові Франтішек Подземскі.
Під час Різдвяних свят активність українців зменшилася наполовину, проте вже скоро у консульстві чекають на активацію. Також вже з кінця лютого українці зможуть виїжджати в Чеську Республіку при отриманні зеленої карти. „Відповідний закон почав діяти з січня, проте ми маємо ще доопрацювати певні питання. Звичайно, після цього може значно збільшитися міграційний потік, але обмежень на надання зеленої карти в нас немає”, - розповів генконсул Чеської Республіки у Львові Ладіслав Граділ. За його словами, економічна криза зумовила цілий ряд проблем, проте оцінити роль українських мігрантів можна буде лише навесні, після початку сезонних робіт. Саме тоді стане відомо, чи не забагато в Чехії робочих рук, і чи не спричинено це активною трудовою міграцією.
Також, за словами Франтішека Подземскі, найближчим часом Чеська Республіка планує ввести систему біометричного контролю, щоб запобігти незаконній міграції та торгівлі дітьми.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ