Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

За тиждень на Львівщині демонтували 9 обʼєктів монументальної пропаганди ворога

До кінця року громади області мають повністю позбутись пам'яток тоталітарного минулого, повідомляють в ЛМР.

Так, 7 червня від памʼятника радянським визволителям позбувся смт. Підкамінь, що на території Золочівського району. 14 червня ще один обʼєкт демонтували в селі Білий Камінь. Також 14 червня від радянських памʼятників очистили села Велике Колодно, Ременів та Жовтанці Жовтанецької громади Львівського району. Останній обʼєкт в громаді, що розташований в селі Вирів демонтували сьогодні.

Також сьогодні, під час візиту представників обласної робочої групи в Жовківську громаду, знесли ще два памʼятники радянського минулого - в селах Зіболки та Вʼязова. Окрім цього, у В’язовій, біля будівлі школи, демонтували дві скульптури  піонерів.

«Ми інтенсивно нарощуємо темп нашої роботи, відвідуємо райони та окремі громади нашої області, щоб якомога швидше очистити Львівщину від пропагандистських монументів.  Вітаємо сьогодні Жовтанецьку громаду з повним очищенням від маркерів московського режиму. Хочу нагадати, що  ми поставили перед собою завдання - звільнити громадський простір населених пунктів нашої області від залишків радянського минулого до кінця 2023 року», - зазначив учасник обласної робочої групи з питань декомунізації, т.в.о. директора департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА Юрій Горун.

Нагадаємо, що Обласна робоча група з питань декомунізації, а також аналогічні районні робочі групи працюють над очищенням області від обʼєктів монументальної пропаганди окупаційного радянського режиму з початку 2023 року. За цей час вже  демонтували 62 таких об’єкти.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ