Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

За тиждень на Львівщині зареєстрували понад 10 тисяч випадків ГРВІ

За минулий тиждень в області зареєстрували 10 288 випадків ГРВІ. Інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ, включно із COVID-19 за 44-ий тиждень на 3,6% нижчий від епідпорогу 434,07. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.
Фото Олена Ляхович

У структурі захворюваності питома вага дітей до 17 років — 49%. Захворіло 5045 дітей.

«Від початку епідемічного сезону у Львівській області проти грипу вакциновано 4 757 людей, з них 2 177 — з групи медичного та епідемічного ризику. Також упродовж тижня на гостру респіраторну хворобу COVID-19 захворіли 438 людей. Летальних випадків не зареєстровано», - зазначила Наталія Іванченко, генеральний директор Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

До слова, на стаціонарному лікуванні зараз –  68 пацієнтів.

«Світ все ще вразливий до небезпечних заражень не тільки сезонним грипом, а й коронавірусом. На жаль, ми не побачили кінця цьому вірусу, він продовжує набувати мутацій і сприятливе населення все ще під загрозою. Загалом тяжкість коронавірусу значно нижча, ніж була колись. Але це не тому, що варіанти слабші. Це тому, що імунні реакції вищі. Більшість людей похилого віку та людей з хронічними захворюваннями не повинні відкладати вакцинацію. Імунітет слабшає, тому люди, уразливі до важких захворювань, повинні шукати всіх можливих засобів захисту від хвороб. Бережіть себе і рідних», - наголосила в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Наталія Літвінська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ