Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

За участі США можливий новий формат - замість Мінського процесу

Колишній посол США в Україні Джон Гербст розповів про можливе приєднання Вашингтона до процесу мирного врегулювання конфлікту на Донбасі. Свою думку з цього приводу він висловив в інтерв'ю "Апострофу".

"Я цього очікую. Як я розумію, президент Трамп дав Тіллерсону доручення працювати над цією проблемою. Схоже, Трамп і Тіллерсон домовилися, що вони призначать спеціального представника, який буде відповідати за цю проблему", - заявив Гербст. Також він зазначив, що ініціативу США підтримують Росія, Франція та Німеччина.

"Навіть Росія, так. У Берліні я був три або чотири тижні тому, і мені сказали, що, коли пані Меркель приїхала в Америку кілька місяців тому, вона сама попросила Трампа призначити такого посла", - зазначив дипломат.

Гербст висловив припущення, що США можуть шукати нову успішну форму вирішення питання. Тому цілком можливо створення нового формату замість мінського процесу. У той же час дипломат припустив, що спеціальний представник, ймовірно, буде виконувати функції колишнього уповноваженого Держдепу у справах Європи і Євразії Вікторії Нуланд.

Апостроф

Фото: EPA/UPG.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ