Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

За воду, та за її підігрів знову розраховуватимуться з ЖЕКами

У міській раді відбулося третє відкрите засідання робочої групи з вивчення питання економічного обґрунтування тарифів на гаряче водопостачання. У засіданні взяли участь представники житлово-комунального господарства, „Львівводоканалу”, виконкому міськради, секретаріату міськради та засобів масової інформації.
На засіданні розглядались питання легітимності надання „Львівводоканалом” споживачам послуг водопостачання (без участі посередників – ЖЕКів), питання взяття під контроль ЖЕКами розрахунків – крім послуг за нагрів води ще й плати за саму воду, яку нагрівають. Також були висловлені пропозиції щодо включення у тариф за нагрів води та за саму воду, що нагрівають (якщо реформа відбудеться), додаткових витрат ЖЕКів (на оргтехніку, бланки, судові витрати), або збільшення їхнього фінансування з місцевого бюджету, а також пропозиція укласти договори з 53 львівськими житлово-комунальними конторами про зміну тарифів. Було вирішено що 2 жовтня має відбутись наступне громадське слухання, на яке має бути підготовлено та винесено на розгляд зразки угод, які врахують пропозиції зацікавлених сторін – територіальної громади міста, „Львівводоканалу” та ЖЕКів.
Нагадаймо що з 1 січня 2007 року вступить у дію рішення виконкому про зміну тарифів на постачання горячої води, і до цієї дати мають бути укладені всі угоди з ЖЕКами про зміну тарифів. Остання реформа відбулася 1997 року, коли „Львівводоканал” через погані розрахунки населення з ЖЕКами за водопостачання перейшов на укладення прямих угод з мешканцями міста про водопостачання, порушуючи при цьому законодавство.      
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ