Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Заарештованому в Криму заступнику глави Меджлісу загрожує до 15 років тюрми, – Чубаров

Заарештованому 4 вересня в окупованому Криму заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову загрожує від 12 до 15 років позбавлення волі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

«Як стало сьогодні відомо, Наріману Джелялову російськими окупантами висунуто підозру у вчиненні ним злочину, що підпадає під дію частини 1 статті 281 «Диверсія» УК РФ та передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 12 до 15 років», - зазначив він.

Чубаров додав, що крім Джелялова, як випливає з відомостей, що надходять з Криму, підозри за статтею 281 «Диверсія» УК РФ також пред'явлені двоюрідним братам Ахтемову Азізу і Ахтемову Асану.

«Відомо, що Наріман Джелялов відкинув висунуті йому російськими окупантам сфабриковані і вигадані підозри в нібито скоєнні ним злочину і відмовився сьогодні брати участь в будь-яких слідчих заходах», - додав Чубаров.

За його інформацією, 6 вересня в Сімферополі відбудуться «суди» щодо визначення запобіжного заходу Наріману Джелялову, Одаманову Ельдару, Ахтемову Азізу, Ахтемову Асану та Усеїнову Шевкету.

Арешти 3-4 вересня в Криму глава Меджлісу пояснив помстою за участь у саміті Кримської платформи. «Показові помсту і розправу вирішили розпочати з кримських татар, оскільки вони і так є заручниками в умовах тимчасово окупованого РФ Криму. Масові обшуки і затримання, проведені 3-4 вересня, російські окупанти вирішили закамуфлювати під диверсію, нібито здійснену групою кримських татар за посередництва першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, Джелялова російські силовики затримали 4 вересня після обшуку в його будинку у Сімферопольському районі Криму.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ