Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Заборгованості із виплати зарплати шахтарям можуть збільшитися

Зменшення відвантаження вугілля з державних шахт на станції ПАТ «ДТЕК Західенерго» може призвести до зупинки видобування вугілля та збільшення заборгованості із виплати зарплати шахтарям. Про це повідомили в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

Відвантаження вугільної продукції підприємств ДП «Волиньвугілля» та ДП «Львіввугілля» на ТЕС ПАТ «ДТЕК Західенерго» відбувається згідно з домовленостями між компанією «ДТЕК» та добувними підприємствами, переважно Львівсько-Волинського басейну.

Йдеться про постачання вугільної продукції марки «Г» на станції генерації ПАТ «ДТЕК Західенерго» зафіксоване Протокольним рішенням ще у жовтні 2015 року.

Очікувані обсяги відвантаження вугілля державних шахт становлять близько 80 тис. тонн на місяць. Такий обсяг вугілля становить лише близько 20% від загального обсягу спрацювання ТЕС «Західенерго».

Зауважимо, що ТЕС «Західенерго» були спроектовані для споживання вугілля насамперед із цього регіону. 
Близькість розташування держпідприємств до ТЕС «Західенерго» дозволяє також оптимізувати транспортні витрати підприємств Львівсько-Волинського басейну. Адже доставка вугілля на більш віддалені ТЕС спричиняє додаткові витрати у розмірі близько 200 грн на кожну тонну продукції.

З 11 квітня ц. р. без попереднього офіційного повідомлення компанія ДТЕК (ТЕС ПАТ «ДТЕК Західенерго») суттєво зменшила приймання вагонів з вугіллям, видобутим на державних шахтах регіону. Замість 3000 тонн обсяг приймання становить близько 800-900 тонн на добу

Наразі зменшення обсягів відвантаження має наслідком швидке накопичення вугілля на складах підприємств та може призвести до відсутності коштів на виплату зарплати. Ситуація може також спричинити зменшення подальшого видобутку вугілля на шахтах держпідприємств. Це матиме додаткові негативні фінансові наслідки та може збільшити збитки цих підприємств у майбутньому.

Загалом на підприємствах Львівсько-Волинського басейну працюють близько 11 тис. гірників.

Довідково:

Компанія ДТЕК разом з афiлiйованими компаніями володіє 70,91% акцій ПАТ «ДТЕК Західенерго», ще 25% акцій належать державі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ