Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Заборону ВР розпивати пиво на дитячих майданчиках Садовий приписав собі

«Мені приємно, що ці наші вимоги, достатньо жорсткі на кінець-то почули. Ми наполягали на закритті гральних автоматів і сьогодні у Львові є полегшення у цьому напрямку. Верховна Рада почула наші вимоги заборони продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв в тих місцях, де і діти займаються, де люди відпочивають, біля спортивних закладів. Вчора було прийнято рішення важливе. Думаю, що Президент обов’язково має його підписати, щоб ми з тою нечистю покінчили. Мають бути спортивні зали, мають бути спортивні школи, мають бути дитячі майданчики, а не кіоски, біля яких збираються невідомо хто і розпивають спиртні напої, і показують негативний приклад для дітей. Тому це дуже мудре рішення», – заявив міський голова Андрій Садовий. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

Нагадаємо, що у липні Львівська міська рада прийняла ухвалу «Про врегулювання торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та тютюновими виробами». Відтак було обмежено продаж у стаціонарних об'єктах торгівлі та в об'єктах дрібнороздрібної мережі алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів біля навчальних, дошкільних закладів; також у спортивних закладах, на спортивних майданчиках, у місцях проведення спортивних змагань та культурно-мистецьких заходів.

 

На виконання ухвали 78 об’єктів дрібно-роздрібної мережі припинили торгівлю пивом та після закінчення терміну дії ліцензії припинять торгувати алкогольними та тютюновими виробами.

 

У районних адміністраціях  працюють мобільні групи, куди входять представники контролюючих служб,  які стежать за дотриманням вимог чинного законодавства з реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів.

 

Нагадаємо, що вчора Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ