Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Забудовник не має права вести будівництво на вул. Варшавській-Сосновій. Тривають суди, - Пайонкевич

Компанія-забудовник не має права здійснювати будівельні роботи на вул. Варшавській - Сосновій, адже у них відсутні технічні умови на водопостачання та є припис Архбудконтролю про зупинення робіт. Про це сьогодні, 13 липня, під час брифінгу заявила начальник юридичного управління Львівської міської ради Гелена Пайонкевич, повідомив кореспондент Гал-інфо.

Вона заявила, що компанія «Облагропромбуд» розповідаючи про те, що будівництво законне і є усі документи, каже не правду.

«Станом на сьогодні договір оренди цієї земельної ділянки оскаржується в судовому порядку за позовом прокуратури Львівської області. Окрім цього, є припис обласної інспекції Архбудконтролю про зупинення будівельних робіт у зв’язку з тим, що є певні недоліки при проведенні будівництва. Також представники компанії двічі не допустили інспекцію Архбудконтролю на будівельний майданчик. Але якщо компанії немає чого боятися, якщо є отримані всі техумови, то представникам компанії, навпаки, з радістю треба запросити Архбудконтроль на будівельний майданчик, показати документи та інформацію про виконання припису», – сказала Пайонкевич.

Вона наголосила, що їй точно відомо, що ЛМКП «Львівводоканал» техумов на водопостачання цій компанії не видавав.

Гелена Пайонкевич також повідомила, що інспекція Архбудконтролю також звернулася з позовом до Шевченківського суду з вимогою про зупинення будівельних робіт.

Також 18 липня в Апеляційному адміністративному суді відбудеться вже третє засідання за позовом мешканців Варшавської-Соснової про скасування містобудівних умов та обмежень.

Чиновниця наголосила, що ситуація є «дуже нездоровою», адже на території школи є розміщене ціле наметове містечко з польовою кухнею.

«Люди просто бояться гуляти на території школи чи навіть проходити повз неї. Мешканці блокують доїзд до зазначеного майданчика», – сказала Гелена Пайонкевич.

Відтак, на її думку, компанія-забудовник станом на сьогодні – без проведення перевірки ДАБІ та без виконання припису обласної інспекції Архбудконтролю – не має права здійснювати будівельні роботи на вул. Варшавській - Сосновій.

«Зараз, я вважаю, повинна завершитись первинна справа про визнання законності договору оренди. Тобто, коли рішення суду за позовом прокуратури набуде чинності, тоді можна буде розглядати питання про врегулювання цього конфлікту», – заявила Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, що 8 липня виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення про скасування містобудівних умов та обмежень щодо забудови земельної ділянки на вул. Варшавській - Сосновій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ