Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Задушили і розчленували: подробиці вбивства журналіста Хашкаджі

Турецькі правоохоронці розповіли про результати розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі.

Як заявили у генеральній прокуратурі Стамбула, його задушили відразу після входу у будівлю генерального консульства Саудівської Аравії, передає агентство Анадолу, передає Новое время.

Після цього тіло журналіста розчленували та знищили.

У звязку з цим Туреччина наполягає, що вбивство Хашкаджі було спланованим.

Нагадаємо, опозиційний до влади Саудівської Аравії журналіст Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня після візиту в консульство Саудівської Аравії в Стамбулі. Спочатку Ер-Ріяд заперечував, що диппредставництво має до цього відношення, проте через 18 днів визнав, що журналіст був убитий під час "бійки". Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр назвав вбивство "величезною прикрою помилкою".

Нагадаємо, Джамаль Хашкаджі зник 2 жовтня після візиту у консульство Саудівської Аравіїу Стамбулі. Спочатку Ер-Ріяд заперечував, що диппредставництво має до цього стосунку, проте через 18 днів визнав, що журналіста було убито під час "бійки".

У Саудівській Аравії заявили, що влада хотіла переконати Хашкаджі повернутися до країни і відправила для цього 15 агентів з широкими повноваженнями, які вдалися до насильства і пригрозили йому, що "накачають" ліками. Коли журналіст почав кричати, проти нього застосували задушливий прийом, унаслідок чого він помер.

Німеччина, Велика Британія та Франція 21 жовтня закликали Саудівську Аравію "надати факти", щоб підтвердити версію бійки у консульстві.

У межах розслідування справи про вбивство у Саудівській Аравії затримали 18 підозрюваних і звільнили п'ятьох посадових осіб, зокрема, радника наслідного принца Саудівської Аравії Сауда аль-Кахтані та заступника глави розвідки генерала Ахмеда Асіра.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ