Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Західна Україна мало спілкується зі Східною, - представники ПАРЄ

Сьогодні, 24 березня, делегація Парламентської Асамблеї Ради Європи у складі Президентського комітету ПАРЄ та співдоповідачів Моніторингового комітету ПАРЄ перебуває у Львові. Представники делегації звернули увагу на те, що Схід та Захід України мало спілкуються.

Представники ПАРЄ зазначають, що в Україні ведеться пропагандистська кампанія Росії і що українців із Західної України на Сході зображають фашистами. Зокрема, вони звернули увагу на те, що можливо потрібно проводити більше спільних заходів, запрошувати один одного в гості та  активінше спілкуватися.

Вони зазначили, що у Донецьку люди жаліються на те, що їм нема з ким із представників говорити і якщо їх не будуть слухати, то вони підуть у Росію.

Львівська сторона також визнала, що мало спілкувалася зі сходом України.

Також представники ПАРЄ зазначили, що на Донеччині порушували питання корупції.

Відповідаючи на запитання голови групи лівих Тіні Кокса щодо корупції на місцях, голова Львівської ОДА Ірина Сех сказала: «На Західній Україні є подібні проблеми і є певна корупційна складова, але сьогодні є нова влада і її завдання – повернути довіру населення».

Вона також додала, що є велика увага до кадрових призначень і наголосила на тому, що навіть за відсутності закону про люстрації місцеві активісти зайнялися цим процесом самостійно.

Голова фракції ВО «Свобода» у Львівській облради Андрій Холявка розповів представникам ПАРЄ, що на Донеччині все вирішує група олігархів, і мільйони людей залежні від них.

«На Львівщині ситуація інакша, адже у нас є і малий, і середній бізнес, яким має можливість розвиватися», - сказав Холявка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ