Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Західноукраїнська філія ЄБА та ДПА Львівської області підписали Меморандум про співпрацю

Західноукраїнська філія Європейської Бізнес-Асоціації та ДПА Львівської області сьогодні, 5 жовтня, підписали Меморандум про співпрацю. Для виконання цього меморандуму буде створена робоча група. Документ підписали голова правління Західноукраїнської філії ЄБА Ларс Вестбіерг та начальник ДПА Віталій Хилюк.
За словами начальника ДПА у Львівській області Віталія Хилюка, Львівщина сьогодні є дуже привабливою для інвесторів: „Іноземні інвестори перед тим, як працювати у Західному регіоні, спілкуються з тими інвесторами, які вже працюють тут. ЄБА є представником іноземних компаній, які працюють на Львівщині. Безперечно, зараз дуже важливим є налагодження співпраці і донесення вірної інформації та вирішення тих проблем, які виникають під час діяльності підприємницької діяльності з тим, щоб вони доносили вірну інформацію про те, що відбувається в державі, з тим, щоб інші інвестори не боялись іти на Львівщину і вкладати кошти в наш регіон. Тому підписання цього меморандуму не є декларативним. Ми вже працюємо над інформуванням: про те, що в нас відбуваються зміни в законодавстві, в порядку відшкодування ПДВ - ми повідомляємо інвесторів. Ми зустрічаємось, обговорюємо, напрацьовуємо шляхи вирішення таких проблем. Підписання меморандуму - це є формалізація такої співпраці”, — заявив Віталій Хилюк „Гал-info”.
 „На Львівщині працює 1110 підприємств за участю іноземного капіталу, на яких працевлаштовано близько 50 000 робітників. За 9 місяців 2006 року у бюджети всіх рівнів надійшло податків на суму 300 млн грн від цих підприємств, що на 40% більше, ніж минулого року”, — зазначив Віталій Хилюк.
За словами Ларса Вестбіерга , „у межах Західноукраїнської філії ЄБА вже працює комітет з питань оподаткування та бухобліку. Засідання комітету відбуваються щомісяця, на ньому вирішуються проблеми інвесторів за участю представників ДПА. Зараз ми підписуємо Меморандум про співпрацю, який є формалізацією стосунків інвесторів та ДПА”.
ЄБА була створена 1999 році як форум для обговорення та вирішення проблем, з якими зустрічаються бізнесмени в Україні. Асоціація об’єднує близько 600 українських та міжнародних компаній, зокрема 100 компаній Західної України. Вона представлена у 14 країнах ЄС, є другою найбільшою бізнес-асоціацією в Україні, пропонуючи: колективний захист інтересів у центральних та місцевих органах державного управління України, можливість брати участь у процесі прийняття рішень на рівні ЄС, регулярну інформаційну підтримку щодо процесів, які впливають на ведення бізнесу в Україні, інші послуги. ЄБА є членом Ради підприємців при КМУ та консультативної ради з питань іноземних інвестицій при Президентові України.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ