Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Захисник, який отримав біонічну руку здійснив свою мрію – зіграв у баскетбол

Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
Фото: НЕЗЛАМНІ
1/3
Вчитель фізичної культури, який втратив руку на фронті, через 5 місяців після реабілітації та протезування, здійснив свою мрію — зіграти у баскетбол. Біонічною рукою він закинув баскетбольний мʼяч прямо у кошик. Про це Гал-інфо проінформували у пресслужбі ЛМР.

32-річний Валентин Анохін із села на Рівненщині, де до повномасштабного вторгнення працював вчителем фізичної культури. Навесні 2022 року педагога мобілізували. А влітку 2023-го на Куп‘янсько-Лиманському напрямку Валентин зазнав важкого поранення:  у трьох метрах від нього розірвався танковий снаряд. Чоловік дивом вижив, але втратив ліву руку.

Після час лікування та відновлення у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) у Львові, вчитель-захисник найбільше переймався тим, чи зможе знову навчати дітей гри у баскетбол та закидати триочкові. Аби і далі вправлятися з м’ячем, звичайного протеза недостатньо, адже потрібен високотехнологічний. Тож мультидисциплінарна команда лікарів центру ухвалила рішення встановити вчителеві біонічну кінцівку.

«Я дуже чекав на свою штучну руку. За час після поранення я вже звик справлятися багато з чим і однією рукою. Але, коли одягнув протез, то відчув, як полегшилася щоденна рутина. Тепер я можу робити все вдвічі швидше», – ділиться відчуттями захисник.

Але найголовніше, що здійснилась мрія Валентина. Можливості біонічної руки повернули йому здатність знову грати у баскетбол. А от чи зможе він повернутися до вчителювання, чи і надалі залишиться на військовій службі, наразі невідомо. Це рішення буде ухвалювати військово-лікарська комісія. Отримати такий функціональний і дорогий протез Валентин зміг завдяки спільному проєкту Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ та благодійної платформи dobro.ua «Протези для Незламних».

Довідка

Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN) – це унікальне місце, де дорослі та діти, які постраждали від війни, отримують комплексну кваліфіковану медичну допомогу. Це реконструктивна хірургія, ортопедія і роботичне протезування. Постраждалим не лише встановлюють протези, тут їх виготовляють. Також у центрі займаються фізичною, психологічною та психосоціальною реабілітацією постраждалих військових та цивільних. Мета центру – аби люди з воєнними травмами не мусили їхати на лікування за кордон, а рятувати, протезувати, реабілітувати їх можна було в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ