Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Закінчилися слухання у суді Амстердама по транзитній справі

Закінчилися слухання у суді Амстердама по транзитній справі, - УНН.

Закінчилися слухання в Високому суді міста Амстердам щодо виконання рішення арбітражу по транзитній справі, зокрема примусового стягнення активів "Газпрому", які були заарештовані в Нідерландах. Про це написав на своїй сторінці у Facebook виконавчий директор НАК "Нафтогаз" Юрій Вітренко.

"Закінчилися слухання в Високому суді міста Амстердам щодо виконання рішення арбітражу по транзитній справі, зокрема примусового стягнення активів "Газпрому", які були заарештовані в "Нідерландах". Нагадаю, вартість цих активів перевищує 2,7 млрд дол., які "Газпром" зобов’язаний сплатити "Нафтогазу" за рішенням арбітражу. Очікуємо на подальші рішення суду впродовж наступних місяців", - повідомив він. 

Нагадаємо, за рішенням Стокгольмського арбітражу, “Нафтогаз” домігся компенсації в сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами арбітражних проваджень у Стокгольмі “Газпром” повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь “Нафтогазу”.

“Газпром” подав до Апеляційного суду округу Свеа (Швеція) клопотання про оскарження і часткове скасування рішення Стокгольмського арбітражу щодо транзитного спору з “Нафтогазом”.

УНН
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ