Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

"Закон Савченко" - один із чинників зростання злочинності в країні, - Деканоідзе

Звільнення людей з місць позбавлення волі за "законом Савченко" є одним із чинників зростання злочинності в країні. ​Як передає Цензор.НЕТ, про це вона заявила в ефірі телеканалу "112 Україна".

За словами Деканоідзе, статистика злочинності збільшується не з 1 січня 2016 року, а ця тенденція спостерігається з 2013 року.

"На статистику впливає кілька факторів. Статистика - це не найголовніше, тому що головне, що оцінює роботу поліції, - це довіра людей.

Перше - це економічна і соціальна складова. Якщо люди стають біднішими, і економічний, і соціальний фактор теж погіршуються. Звичайно, це впливає і на криміногенну ситуацію.

Друге, є міграція зброї. Наприклад, коли зі східних регіонів йде в центральні та західні області, ми дуже сильно боремося проти цього, але, на жаль, це факт.

І третє, якщо ми говоримо про статистику, то я думаю, що це вже досягнення, що реєструється абсолютно все. Статистика зросла після того, як ми запустили майже у всіх областях патрульну поліцію, тому що люди їй довіряють, і вона реєструє все", - заявила Деканоідзе.

За словами Голови Національної поліції, четвертий фактор стосується "закону Савченко".

"Четвертий чинник, який мене дуже хвилює, як главу поліції. Хочу зачитати стастистику: вже 6 тис. осіб звільнені з місць позбавлення волі під "законом Савченко". Серед звільнених особи, засуджені за вчинення наступних злочинів: умисні вбивства - 779; умисні тяжкі тілесні ушкодження - 496; розбійні напади - 1045; грабежі - 812; крадіжки - 1253; незаконний обіг наркотиків - 616 і т. д. Це не лише об'єктивний фактор, а й є фактор, який впливає на злочинність", - заявила Деканоідзе.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ