Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Закрити Грибовицьке сміттєзвалища допоможе Янукович

Розв’язати проблему Львівського сміттєзвалища (у селещі Грибовичі) допоможе Президент України, а точніше, запроваджені з його ініціативи так звані національні проекти, зокрема, проект «Чисте місто», що передбачає подолання проблеми найбільших сміттєзвалищ 10 міст України, - про це йшлося сьогодні, 1 лютого, на засіданні комісій з екології та природних ресурсів Львівських обласної та міської рад.

Як стало зрозуміло, бюджетів Львова та області не вистачить для того, аби розв’язати проблему Грибовицького сміттєзвалища. Тож вирішено подати до Кабінету Міністрів проект щодо оголошення сміттєвого полігону під Львовом – зоною екологічного лиха, а також заявлено про потребу взяти участь у проекті «Чисте місто».

«17 лютого на затверджені бюджету розвитку міста Львівської міської ради, ми маємо закласти кошти для проведення державної екологічної експертизи на Грибовицькому сміттєзвалищі. Це дозволить нам взяти участь у національному проекті Президента України «Чисте місто». За умовами проекту, 10 міст України, що мають проблеми з нагромадженням сміття, отримають 5 млрд гривень, зокрема, на побудову надсучасних сміттєпереробних заводів.

До речі, у самому проекті «Чисте місто» Львівське сміттєзвалище віднесено до п’ятірки об’єктів, до яких екологи мають особливі претензії. Тобто у нас екологічне лихо, яким є Грибовицьке сміттєзвалище, вже настало. І якщо ми нині не будемо ворушити цю проблему, то за 3 тижні все знову заглохне, і полігон функціонуватиме і надалі», – вважає голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської міської ради Євген Бєлінський

Довідка.

Проект «Чисте місто» (що є частиною «Національних проектів» України, які функціонують під патронатом Президента ) передбачає створення системи комплексів з переробки твердих побутових відходів у деяких містах України (Львів, Київ, Харків, Дніпропетровська, Одеса, Запоріжжя, Донецьк, Ялта). Проект передбачає будівництво сучасних сміттєпереробних заводів, а також реорганізацію вивозу та захоронення сміття, що само-собою спричинить здорожчання тарифів за сміттєвивіз та сміттєпереробку. Проект передбачає виділення 5 млрд гривень. Тривалість заходу – 4 роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ