Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Залишки освітньої субвенції можна використати на безпечне навчання в школах

Сьогодні, 17 вересня 2020 року, Верховна Рада прийняла зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (реєстр. № 3991). Про зміни, пов'язані із фінансуванням сфери освіти, повідомляють у пресслужбі МОН.

Сьогодні, 17 вересня 2020 року, Верховна Рада прийняла зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» (реєстр. № 3991).Законодавчі зміни дають можливість, як виняток з положень частини четвертої статті 103-2 Бюджетного кодексу України, використовувати у 2020 році залишки коштів освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, крім коштів, що мають цільове призначення, виділених відповідно до рішень Кабінету Міністрів України у 2019 році, на закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення безпечного навчального процесу у закладах загальної середньої освіти.

Також зміни передбачають збільшення:

на 170 млн грн видатків розвитку за бюджетною програмою «Підготовка кадрів закладами вищої освіти та забезпечення діяльності їх баз практики»
на 30 млн грн видатків розвитку за бюджетною програмою «Підготовка кадрів закладами фахової передвищої освіти».
Нагадаємо, МОН звернулося з листом до обласних державних адміністрацій, закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти щодо недопущення політичної агітації у закладах освіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ