Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Заміна двоставкового тарифу на сезонний не змінить частки оплати за тепло – Марія Желіско

«Заміна двоставкового тарифу на теплопостачання на сезонний не змінить частки оплати населення за тепло. Мешканці повинні зрозуміти, що договір на постачання тепла є двостороннім і не тільки тепловики, а й споживачі повинні виконувати умови договору», – зазначила на прес-конференції директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Марія Желіско.
 На сьогодні  рівень розрахунків населення за теплову енергію зупинився на 70%.   Директор ЛМКП „Львівтеплоенерго” Ігор Марчак висловлює побоювання, що через незрозумілу ситуацію з тарифами рівень оплати за тепло не тільки не підвищиться, а й знизиться. Окрім цього, мешканці не спішать проводити реструктуризацію боргів, при цьому нарощуючи їх. Як результат, є проблеми з виділенням лімітів газу.
„Газу виділяють дуже мало, оскільки є постійні проблеми з ДК „Газ України”. У результаті знижується тиск газу в мережі і мешканці отримують неякісну послугу з теплопостачання. У січні через низький тиск газу в мережі ТЕЦ-1 працювала при аварійно низькому тиску газу – 0,6-0,4 атмосфер на 1 кв. см, тоді як потрібно 2-2,2, тому вісім разів робила аварійну зупинку.
Загальний борг львівських теплокомуненерго перед ДК «Газ України» сягає 70 мільйонів гривень.
Нагадаємо, що тимчасова комісія з вивчення економічного обґрунтування тарифів на теплопостачання на наступну сесію міської ради винесе проект ухвали, який передбачає скасування рішення виконкому про двоставковий тариф на послуги теплопостачання та рекомендацію виконавчому комітету Львівської міської ради і натомість введення сезонного тарифу. Окрім цього, комісія розглянула можливість подачі звіту про діяльність даної комісії.
Також буде винесено проект ухвали про створення  спеціальної депутатської комісії для вивчення тарифів, що буде володіти розширеними повноваженнями. Згідно з проектом ухвали, комісія проводитиме контроль за формуванням тарифів на всі житлово-комунальні послуги для населення. Працювати ця комісія буде до завершення теперішньої каденції та складатиметься з представників депутатського корпусу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ