Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Замість МАФу: у Сихівському районі пропонують розширити територію скверу

Сьогодні, 21 вересня, на засіданні постійної комісії екології, природокористування та енергозбереження ЛМР погодили проєкт змін до ухвали “Про затвердження переліку та меж скверів Сихівського району міста Львова”.

Дві ділянки на проспекті Червоної Калини, 109 пропонують приєднати до скверів Сихівського району, що дозволить розширити зелену зону, де мешканці міста та зокрема учні ЗСШ №98 м. Львова зможуть відпочивати. Відповідний проєкт було ухвалено на підставі звернення Сихівської районної адміністрації та рішення виконкому.

Як стало відомо, першою ділянкою загальною площею 0,0670 га тимчасово володів підприємець Володимир Кульчицький, який на вказаній території у Сквері Гідності побудував кафе “Тераса” (площа 82,7 кв.м) та критий літній майданчик.

У 2020 році міська рада не продовжила договір оренди ділянки площею 0,06 га під кафе на наступні 10 років. Однак рішення про непродовження договору оренди та рішення виконкому про скасування містобудівних умов ФОП оскаржив у суді. Згодом влітку цього року підприємець на місці колишнього кафе у Сквері Гідності почав зводити двоповерховий торговий МАФ

Гал-інфо повідомляло, що львів'яни на Facebook-сторінці Гарячої лінії міста Львова скаржились на незаконний самобуд на проспекті Червоної калини в Сквері Гідності. 

За рішенням міської комісії ТЕБ і НС наприкінці літа незаконний самобуд почали демонтувати. У середу, 7 вересня, міська комісія ТЕБ і НС повторно прийняла рішення про демонтаж самовільно спорудженого двоповерхового МАФу у сквері Гідності на Сихові, оскільки власник вирішив скасувати попереднє рішення через суд. 

На іншій ділянці загальною площею 0,0040 га, яку теж пропонують приєднати до скверу, жодних забудов не знаходиться.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ