Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Запорізьких тризубівців залишили під вартою

Сьогодні, 4 лютого, Запорізький апеляційний суд залишив в силі Василю Лабайчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Перед судовим засіданням працівники міліції не допустили до залу судового засідання адвокатів Сидора Кізіна, Сергія Гайдука та людей, мотивуючи це браком місць в залі суду. Про це повідомил прес-служба ВО "Свобода".

Тризубівцію Василю Лабайчуку не дали можливості поспілкуватися із журналістами. Василь лише встиг повідомити, що до нього та до Романа Хмари застосовують насильство.

Сьогодні ж Запорізький апеляційний суд переніс розгляд апеляції на обрання запобіжного заходу щодо студента-історика Запорізького університету Едуарда Андрющенка. Відкладення відбулося за клопотанням прокурора, який мотивував це необхідністю доставки до суду самого обвинуваченого.

Адвокат Сидір Кізін закликав правників України надавати адвокатську та юридичну допомогу патріотам, які зазнають політичного переслідування: "Одне з правил юридичної етики говорить про те, що адвокат повинен частину свого часу присвятити безкоштовній допомозі громадянам. Я звертаюся до адвокатів, юридичних компаній, небайдужих, які мають свідоцтво про право зайняття адвокатською діяльністю, надати адвокатську допомогу затриманим у Запоріжжі, Києві, Івано-Франківську. Таким чином усі затримані будуть забезпечені юридичною допомогою. У першу чергу я звертаюся до тих, хто міг би надати такі послуги безплатно. Скоординувати зусилля можливо через сайт www.lustration.org.ua": http://www.svoboda.kiev.ua/diyalnist/novyny/019050/.  У Запоріжжі працює штаб допомоги політв'язням-націоналістам: http://www.zaporizhzhya.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/019264/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ