Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Зарплати слідчих в Антикорупційному бюро будуть 20-25 тисяч гривень – Є.Соболєв

Зарплати слідчих Антикорупційного бюро становитимуть від 20 тисяч гривень, для них також введуть премії за викриття корупційних схем. Про це ефірі “Свободи слова” сказав голова комітету з питань боротьби з корупцією, депутат “Самопомочі” Єгор Соболєв.

“Пропонується, щоб слідчі Антикорупційного бюро отримували гідні зарплати у 20-25 тисяч гривень. Тоді слідчий зможе чесно годувати родину та не боятися нікого. Ідея грузинів, які очолювати Генпрокуратуру Грузії в часи президентства Саакашвілі та показали дуже класний результат в боротьбі з високопосадовою корупцією — ввести високі премії за викриття шахрайства на десятки мільйонів”, — розповів Є.Соболєв.

Він вважає, що доцільно перейняти в Україні практику грузинській борців з корупцією, які садили високопосадовців до в’язниці та пропонували вийти з в’язниці в обмін на повернення 90% грошей.

Нагадаємо, конкурсна комісія з обрання кандидатів на посаду Директора Національного антикорупційного бюро затвердила вцілому текст оголошення про проведення конкурсу. За відповідну пропозицію голови комісії Рефата Чубарова проголосувало 6 членів комісії.

Раніше Президент України Петро Порошенко зазначив, що діяльність Національного Антикорупційного бюро від самого початку має викликати високий рівень довіри суспільства.

Глава Держави також відзначив, що дотепер коефіцієнт корисної дії структур, що займались боротьбою з корупцією, був дуже низьким, проте відзначив, що найгіршим є те, що і самі ці структури ушкоджені корупцією.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ