Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Заступник директора «Львівського бронетанкового заводу» залишився під вартою

Ухвалу суду першої інстанції про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо заступника директора Державного підприємства «Львівський бронетанковий завод» Ткаченка О.В. залишено без змін. Про це повідомила прес-служба Апеляційного суду міста Києва.

Зокрема, 16 серпня 2017 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту в інтересах підозрюваного Ткаченка О.В. на ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 15 липня 2017 року, якою частково задоволено клопотання детектива Національного бюро Третього відділу детективів Першого підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України, погоджене прокурором у кримінальному провадженні – першим заступником керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосовано щодо підозрюваного Ткаченка О.В. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 07 год. 10 хв. 11 вересня 2017 року з одночасним визначенням застави у розмірі 1 800 000,00 грн. 

За результатами апеляційного розгляду колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва постановила:

ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 15 липня 2017 року – залишити без змін;

апеляційну скаргу сторони захисту, подану в інтересах підозрюваного Ткаченка О.В. – залишити без задоволення.

Нагадаємо, Ткаченко О.В. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України.

Водночас сьогодні, 17 липня, прес-служба Апеляційного суду міста Києва повідомила, що у зв’язку з відмовою сторони захисту від апеляційних скарг, апеляційне провадження про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо директора Державного підприємства «Львівський бронетанковий завод», підозрюваного Тимківа Р.М. закрито.

Зокрема, 16 серпня 2017 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва у відкритому судовому засіданні розглянула заяви сторони захисту про відмову від апеляційних скарг на ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 15 липня 2017 року, якою частково задоволено клопотання детектива Національного бюро Третього відділу детективів Першого підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро України, погоджене прокурором у кримінальному провадженні – першим заступником керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України, про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та застосовано до підозрюваного Тимківа Р.М.  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 07 год. 10 хв. 11 вересня 2017 року з одночасним визначенням застави в розмірі 1 800 000,00 грн. 

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва постановила:

заяви сторони захисту – задовольнити.

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою сторони захисту на ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 15 липня 2017 року про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного Тимківа Р.М.  – закрити.

Нагадаємо, Тимків Р.М. підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») Кримінального кодексу України.

Довідка.

14 липня 2017 року,  коли Президент України Петро Порошенко саме мав візит на Львівський бронетанковий завод,  детективи НАБУ спільно з прокурорами САП затримали кілька високопосадовців Збройних сил України та Львівського бронетанкового заводу – за підозрою у зловживанні службовим становищем та розтраті держмайна (ч.5 ст. 191 КК України).

Зокрема, було затримано п'ятьох осіб: начальника ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (генерал-майора), начальника відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ (полковника), директора та заступника директора ДП "Львівський бронетанковий завод" (відповідно, Романа Тимківа та Олега Ткаченка), а також засновника одного з ТОВ.

У ході досудового розслідування детективи НАБУ викрили корупційну схему, яка стосувалась закупівлі запасних частин та комплектувальних до бронетанкового озброєння і техніки у 2015 році. Суть схеми полягала у закупівлі для танків Т-72 замість нових вже використовувані двигуни. Розтрата бюджетних коштів оцінена на 28,5 млн грн.

Відтак, 15 липня директору ЛБЗ Роману Тимківу - відповідно до ріщення Солом'янського районного суду Києва - було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці з можливістю внесення застави у розмірі 2 млн грн.

Його заступнику Олегу Ткаченку той же суд призначив арешт на 60 днів з можливістю внесення застави на суму 1,8 млн грн.

18 липня за Романа Тимківа внесла заставу його сестра.

19 липня Роман Тимків повернувся на Львівський бронетанковий завод,  дав прес-конференцію, на якій спростував усі звинувачення та сказав, що і далі виконує обов’язки директора заводу.

20 липня  Солом'янський районний суд відсторонив директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа від займаної посади на два місяці. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ